Nyheter

Ny bok om ABC for mental sunnhet

Hvordan kan vi skape gode rammer og betingelser for mental sunnhet i befolkningen? Dette får vi vite mer om i ei ny bok om satsingen ABC for mental sunnhet i Danmark, som er en god oppslagsbok om ABC-rammeverket fra teori til praksis.

Les mer

Psykt samfunn trenger innovativt folkehelsearbeid

Hvordan har du det? Flere og flere unge har det ikke så bra. Dette har blitt spesielt synlig under koronapandemien. I denne kronikken skriver Steinar Krokstad, leder av Folkehelsealliansen i Trøndelag, professor i sosialmedisin, lege og psykiater, HUNT forskningssenter, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie NTNU og Marius Widerø, direktør for NTNU Helse, førsteamanuensis i medisin, lege om hvordan vi kan angripe og løse denne problematikken.

Les mer

Mainn og mat

Menn tar sjelden stor plass på kjøkkenet, men det bør de absolutt gjøre! Det er helse på mange vis. Det er også årsaken til at 12-15 menn møtes en gang i måneden i Trondheim for å lage mat fra bunnen av, og kanskje lære noen triks. Initiativet kommer fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, og dette er absolutt et Hodebra-prosjekt, som andre kan la seg inspiere av.

Les mer

ABC Hodebra bygger mental sunnhet med tre gode råd.

Kampanjen «Hodebra» er en enkel ABC som gir råd om hvordan du kan ta bedre vare på din mentale sunnhet. Vi håper på et Hodebra Trøndelag i 2022.

Les mer

Folkehelsealliansens vårmøte

Folkehelsealliansen i Trøndelag inviterte til VÅRMØTE 24. mars  på Campus Røstad, Nord universitet, Levanger.

Les mer

Frivillighetens år

I hele 2022 skal vi feire frivilligheten - Norges største lagarbeid - og få enda flere med på laget. ABC Hodebra er basert på frivilligheten som drives av medlemmene i Folkehelsealliansen i Trøndelag og vi vil øke synligheten av ABC i Trøndelag og landet for øvrig gjennom året.

Les mer

Hvordan tar du vare på deg selv – nå?

Før flyet ditt tar av blir du alltid minnet på: Du må ta på deg din egen surstoffmaske før du kan hjelpe andre! Dette gjelder i hverdagen din også – ikke minst nå. Så hva er surstoff for deg?

Les mer